Naomi

Deze rundvleessalade is heerlijk bij de barbecue!

Op feestjes zijn salades uitermate geschikt als snack. Een pakje toastjes erbij en je bent al bijna klaar. Zeker nu ook het barbecueseizoen begint, is er nog een extra reden om deze rundvleessalade snel te proberen, zodat je je bezoek ermee kunt verrassen.

Wat heb je nodig? (voor 6 personen)

  • 1 kg aardappels
  • 500 g rundvlees
  • 1 grote ui
  • 5 grote augurken
  • 1 potje zilveruitjes
  • 1 zure appel
  • 3 el halvanaise
  • zout en peper
  • worchestershiresaus
  • runderbouillon

Wat moet je doen?

  • Kook de runderlappen in laagje runderbouillon in ongeveer 3 uur gaar en kook ondertussen ook vast de aardappelen en laat het geheel afkoelen.
  • Snijd de ui, augurk, zilveruitjes en de appel zo fijn als je kan en stamp de aardappels fijn.
  • Pluk het rundvlees uit elkaar met twee vorken, tot je alleen draadjes overhoudt.
  • Schep het vlees en de aardappels door elkaar heen en voeg vervolgens de gesneden ingrediënten toe.
  • Meng de halvanaise met wat zout en peper met wat worcestershiresaus en doe daar wat augurkenvocht bij.
  • Doe dat mengsel bij de aardappels en het vlees.

Tip: Maak het een dag van tevoren, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Gek op salades? Probeer deze ook eens:
Deze supersimpele aardappelsalade is binnen een paar minuten gemaakt

Bron: Oei Lekker! | Beeld: videostill