Sabine
20 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 1 kleine rode biet
  • 4 eidooiers
  • 120 milliliter room
  • 60 gram suiker
  • 80 milliliter brandy
  • Snufje nootmuskaat
  • 90 gram patentbloem
  • Boter om te bakken
  • Toppings om te serveren, bijvoorbeeld jam en fruit

Altijd al eens een stapeltje roze pannenkoeken naar binnen willen werken? Hier is je kans

Wanneer het op eten aankomt, gaat het natuurlijk om de smaak. Maar het oog wil ook wat. De aanblik van pannenkoeken is voor de meesten sowieso al erg aantrekkelijk, maar je kunt de pannenkoeken ook anders laten ogen. Bijvoorbeeld door ze roze te maken. En als je dan toch bezig bent, kun je van die roze pannenkoeken ook best Brandy pannenkoeken maken. Gegarandeerd een succes aan de keukentafel.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Kook de biet met de schil tot het gaar is. Laat de biet afkoelen en verwijder daarna de schil.
  • Snijd de biet in stukken en doe daarna in een blender of keukenmachine en blend tot een puree.
  • Doe de bietenpuree in een kom en voeg daar de eidooiers aan toe. Roer tot de ingrediënten met elkaar zijn vermengd. Roer daarna de room en Brandy door het beslag.
  • Voeg nu de suiker en nootmuskaat toe en roer opnieuw.
  • Zeef daarna de bloem door het beslag en roer goed.
  • Vet een koekenpan in met een beetje boter of gebruik een koekenpan met anti-aanbaklaag.
  • Schenk wat beslag in de pan tot het de grote van een American pancake heeft.
  • Bak de pannenkoek tot de bovenkant droog is en draai daarna om. Laat nog twee minuutjes bakken. Herhaal dit voor de rest van het beslag.
  • Serveer de pannenkoekjes met een topping naar keuze.

Lees ook: Recept: carrot cake pannenkoeken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Mount Vernon | Beeld: Videostill YouTube Townsends