Heerlijke eigengemaakte roti!
Roti maakten wij eigenlijk altijd uit de welbekende ‘wereldgerecht’-pakken van Knorr, maar nu we dit gerecht van Lekker en Simpel tegenkwamen maken we het voortaan altijd zelf! Want wat een heerlijk en smaakvol gerecht, dit moet je proberen!
Zo maak je het:
De kip
- Snijd de kip in blokjes, snipper de ui en pers het teentje knoflook.
- Verhit de olie in een pan en fruit de ui hierin glazig. Voeg de knoflook toe en bak even mee.
- Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door. Voeg masala toe en bak even mee.
- Doe dan de kip in de pan en bak dit op hoog vuur bruin en gaar.
- Doe dan de bouillonblokjes in de pan en voeg de helft van het water toe.
- Doe het deksel op de pan en draai het vuur laag. Laat 30 minuten stoven.
- Kook ondertussen de eieren in een steelpan met een snufje zout.
De aardappels
- Schil de aardappelen en snijd in blokjes.
- Snipper de ui, pers de knoflook en bak dit in een pan met een scheutje olie.
- Voeg tomatenpuree toe, roer goed door en doe dan de masala in de pan.
- Bak even mee en voeg de aardappelblokjes toe.
- Voeg het water toe en de bouillonblokjes toe en laat stoven totdat de aardappelen bijna gaar zijn.
- Doe dan ook de sperziebonen in de pan en kook deze 10 minuten mee.
- Serveer de aardappels en sperziebonen met de kip, een gekookt eitje en de roti.
- Eet smakelijk!
Lees ook: Zo maak je simpele nachos in de stijl van een Big Mac!
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Lekker en Simpel | Beeld: Videostill Youtube Travel Gluttons