Wij gaan dit vaker doen!
In het weekend eten we erop los; chocoladekruidnoten zijn bij ons niet veilig, we doen ons tegoed aan chips en we werken tal van borrelnootjes weg. Om die reden proberen we maandag vaak wat minder koolhydraten te eten. We willen onszelf niet ontzeggen van een heerlijke maaltijd en maken daarom weleens bloemkoolpuree voor het avondeten. Alleen maken we deze wel met heel veel room…
Gelukkig is er ook een manier om je bloemkoolpuree romig te maken zónder slagroom toe te voegen.
Wat heb je nodig?
- 1 grote bloemkool
- 3 eetlepels roomboter
- 480 milliliter heet water
- snufje nootmuskaat
- snufje zout
Wat moet je doen?
- Snijd de bloemkool in kleine stukjes.
- Smelt de boter in een grote pan op een middelhoog vuur.
- Voeg de bloemkoolstukjes toe en roer regelmatig. Bak de bloemkool lichtbruin in drie á vijf minuten. Door de bloemkool eerst te bakken, krijgt deze veel meer smaak.
- Schenk het water in de pan en voeg wat zout toe. Kook de bloemkool zacht in ongeveer tien minuten.
- Giet de bloemkool af, maar bewaar ongeveer 60 milliliter van het kookwater.
- Doe de bloemkool en het bewaarde kookwater in een pan. Pureer de bloemkool met een staafmixer tot de gewenste consistentie is ontstaan. Voeg eventueel nog een extra klontje roomboter en wat nootmuskaat toe.
Variatietip: vervang het zout door de bloemkool in groentebouillon te koken.
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: TheKitchn | Beeld: Videostill