Deze gezonde én romige zoete aardappelsoep is heerlijk
We kunnen er niet meer omheen: de zoete aardappel. Het lijkt er op dat deze groente steeds populairder wordt. In de Nederlandse supermarkten komen we vaak de oranje of witte zoete aardappel tegen. En laten we van deze soorten nou net een heerlijke, romige zoete aardappelsoep kunnen maken! Moeilijk is het niet en daarnaast ook nog eens ontzettend lekker!
Bij deze romige zoete aardappelsoep likken we onze vingers af!
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je het:
- Pel de knoflooktenen en pers of hak ze fijn en snipper de ui.
- Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleinere blokjes.
- Verwijder de harde schil van de gemberwortel en snijd ‘m fijn.
- Haal de zaadlijsten uit de halve chilipeper en snijd ook deze in kleine stukken.
- Verhit wat boter in een grote soeppan. Fruit de knoflook en ui ca. 5 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg de zoete aardappelblokjes en gemberwortel toe en bak al roerend gaar voor ca. 5 minuten.
- Voeg 1 liter water en de twee groentebouillontabletten toe en breng het geheel aan de kook.
- Zet het vuur laag en kook ca. 25 minuten tot de zoete aardappel goed gaar is.
- Schenk de kokosmelk erbij en breng opnieuw aan de kook op middelhoog vuur.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Garneer de romige zoete aardappelsoep met de chilipeper en de verse koriander.
Lekker voor erbij: Recept: knoflookchampignons
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Knorr | Beeld: Videostill