Deze zalm in een romige kokossaus is om van te smullen!
Zalm is een van de meest veelzijde stukjes vis. De vissoort zit vol met vitamine B12 en het bevat mineralen als jodium, fosfor en seleen. Een goed idee dus om deze vis minstens eenmaal per week te eten. Ben je toe aan wat variatie en wil je je traditionele stukje zalm op een Oosterse manier bereiden? Dan is dit recept met romige zalm, kokos en limoen zeker het proberen waard.
Deze romige kokos-limoen zalm zal iedereen lekker vinden!
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je het:
- Verhit in een grote koekenpan één eetlepel kokosolie op middelhoog vuur.
- Voeg wat zout naar smaak toe aan de zalm.
- Als de olie warm is maar niet rookt, leg dan de zijde van de stukken zalm met de huid naar boven toe in de pan.
- Bak de zalm totdat ze goudkleurig zijn en de zalm gemakkelijk van de pan los komt (± 4 minuten).
- Gebruik een dunne metalen spatel, flip de zalm om en bak tot aan de andere kant ook goudbruin van kleur is (± 2 minuten langer). Haal uit de pan en leg ze op een bord.
- Zet het vuur laag en voeg de resterende eetlepel kokosolie en gesnipperde ui toe aan de koekenpan. Kook, af en toe roerend, tot ze zacht zijn (± 2 minuten).
- Voeg knoflook en gember toe en kook tot het geurig is (± 1 minuut).
- Roer de kokosmelk erdoor en laat sudderen. Kook, af en toe roerend, tot het verdikt is (± 5 minuten).
- Snijd de limoen doormidden en knijp het sap van een halve limoen door de saus. Breng op smaak met wat zout en voor extra pit, rasp nog wat limoenschil over de saus heen.
- Haal de saus van het vuur en leg de stukken zalm terug in de pan.
- Garneer met wat vers gesneden basilicum, gesneden chilipeper in ringetjes en wat limoenschijfjes dat je kunt snijden van de overgebleven helft van de limoen.
- Eet smakelijk!
Lees ook: Recept: romige pasta met frisse limoncello-kaassaus
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Delish | Beeld: Videostill, Delish