Tjitske

Romige chocoladepudding, maar dan gezond en vegan

Je kent het wel, je wil graag gezond eten maar hebt ineens ontzettende zin in chocola. Helaas barsten de chocoladerepen en toetjes uit de supermarkt van de suiker en andere ongezonde troep. Deze vegan chocoladepudding heb je in een handomdraai gemaakt en het is ook nog eens best gezond. Lekker voor jezelf, maar dit smeuïge toetje valt ook goed in de smaak bij een uitgebreid diner.

Klaar? Blenden maar.

Dit heb je nodig:

  • 3 avocado’s
  • 40 gram cacaopoeder
  • 1 theelepel espressopoeder
  • 110 gram honing
  • 3 eetlepels kokosmelk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel zeezout + extra om te decoreren
  • 1 eetlepel rauwe cacao nibs + extra om te decoreren

Zo maak je het:

  • Halveer de avocado’s in de lengte en haal de pit eruit.
  • Lepel het vruchtvlees uit de schil en doe dit in de blender of foodprocessor. Bewaar de avocadoschil voor straks.
  • Voeg het cacaopoeder, het espressopoeder, de honing, de kokosmelk, het vanille-extract en het zeezout toe aan de avocado.
  • Blend alle ingrediënten totdat je een egale, romige massa hebt.
  • Voeg de rauwe cacao nibs toe aan je pudding en meng het voorzichtig met een spatel.
  • Spatel de pudding terug in de avocadoschil en strooi er nog wat cacao nibs en zeezout overheen ter decoratie. Je kunt natuurijk ook een leuk schaaltje of glaasje gebruiken om de vegan chocoladepudding te serveren!

Wil je de stappen van dit recept zien? Kijk dan dit filmpje:

Lees ook: Je raadt nooit waar deze chocoladebrownies van zijn gemaakt

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Popsugar | Beeld: Videostill