Deze licht verteerbare tagliatelle is ongelofelijk lekker
Pastagerechten kunnen op elk moment van de week gemaakt en gegeten worden. Het is makkelijk, snel klaar en natuurlijk ook gewoon heel erg lekker. Zo is ook deze zomerse tagliatelle met een rijke, romige saus perfect om deze week te maken. De crème fraîche en citroen in de saus maken het gerecht extra romig en fris van smaak.
Het soort pasta is naar ieder z’n keuze, maar tagliatelle is zeker een aanrader voor dit heerlijke gerecht.
Zo maak je het:
- Breng een pan met (gezouten) water aan de kook. Kook de tagliatelle of andere pasta volgens de instructies op de verpakking.
- Verhit ondertussen in een kookpan de olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak deze ± 2 minuten mee.
- Voeg de crème fraîche, het sap van de citroen, de Parmezaanse kaas en twee pollepels kookvocht van de pasta toe. Breng het voorzichtig aan de kook voor ± 1 minuut.
- Giet het kookvocht van de tagliatelle af en voeg het toe aan de saus. Mix het goed door elkaar en kook het geheel voor ± 2 minuten tot de pasta een romig geheel is geworden.
- Voeg nu de gerookte zalmreepjes, verse dille en wat zwarte peper naar smaak toe. Roer het door elkaar en verdeel de tagliatelle direct over vier borden.
- Garneer het gerecht met een handje vol rucola. Eet smakelijk!
*Voor extra frisse smaak kun je ook nog wat van de citroenschil over de pasta raspen.
Lees ook: Lekkere zomerse snack: koolhydraatarme courgettepizzaatjes
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Tesco Real Food | Beeld: videostill, YouTube