Minstens zo lekker als een bloemkoolovenschotel
Voor een romige ovenschotel zijn wij altijd wel te porren. Helemaal als het buiten erg koud en donker is, lijkt een ovenschotel nog lekkerder te zijn. Bovendien is het zo fijn dat het maken van een ovenschotel je niet veel werk kost. Heb jij ook wel zin in zo’n gerecht? Maak dan eens deze romige sperziebonenovenschotel.
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius en kook de boontjes zo’n vier minuten.
- Bak de spekjes in een koekenpan knapperig, voeg halverwege de knoflook toe en bak mee.
- Vis de knoflook eruit en doe de spekjes op een keukenpapiertje. Bewaar het spekvet.
- Doe 2 eetlepels spekvet in een koekenpan en bak de champignons in de pan.
- Voeg de ui toe als de champignons zacht zijn geworden. Breng op smaak met een beetje zout.
- Voeg opnieuw 4 eetlepels van het spekvet toe en roer 4 eetlepels bloem door de champignons.
- Roer goed door en laat de pan een minuut op het vuur staan. Voeg de melk en slagroom beetje bij beetje toe terwijl je blijft roeren. Doe dit tot de melk en slagroom op zijn.
- Roer de citroenrasp door de saus.
- Doe de champignonsaus in een kom en roer de cheddarkaas en de helft van de gebakken uitjes erdoorheen. Roer vervolgens de boontjes erdoorheen.
- Pak een grote ovenschaal (zo’n 35 x 32 cm) en vet deze in. Verdeel het boontjesmengsel over de schaal en sprenkel de spekjes gelijkmatig over de boontjes.
- Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven, haal de schaal uit de oven en verdeel de rest van de gebakken uitjes eroverheen.
- Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven.
- Geniet ervan!
Lees ook: Ovenschotel met prei, kerrie en gehakt
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Beeld: Kookfans