Christel

Om je vingers bij af te likken!

Voor een risotto zijn wij altijd wel te porren. Helemaal wanneer we risotto zelf hebben gemaakt, lijkt het door al die tijd en moeite die we erin staken extra lekker. Heb jij zin om de handen uit de mouwen te steken om een heerlijke risotto te maken? Maak deze risotto met asperges dan eens!

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 150 gram risottorijst
  • 200 gram groene asperges
  • 100 gram champignons, in schijfjes gesneden
  • 1 gele ui, gesnipperd
  • 50 milliliter witte wijn
  • 30 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 bouillonblokje
  • sap van 1 citroen
  • peterselie, fijngesneden, naar smaak
  • olijfolie
  • klontje roomboter

Wat moet je doen?

  • Snijd de houtige onderkant van de asperges af en snijd de asperges in stukken. Verhit olie in een pan op een middelhoog vuur.
  • Voeg de ui toe en bak dit ongeveer 5 minuten. Roer af en toe.
  • Breng 600 mililiter water in een ander pan aan de kook en doe het bouillonblokje erin en de asperges hierin. Roer tot het blokje is opgelost. Houd de pan op een laag vuur voor een paar minuten.
  • Voeg de champignons, knoflook en een beetje zout en peper toe aan de ui en selderij en bak dit een paar minuten tot de champignons zacht zijn.
  • Roer de risottorijst door de groentes voor 1 minuut. Schenk de witte wijn erbij en roer tot de wijn is opgelost.
  • Voeg een vierde van de bouillon toe en roer tot de rijst alle bouillon heeft opgenomen. Herhaal dit tot de rijst helemaal zacht is.
  • Voeg de asperges, een klontje roomboter, de peterselie en zout en peper naar smaak toe. Laat de pan nog 2 minuten op een laag vuur staan en roer goed door.
  • Serveer de risotto met de Parmezaanse kaas.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Zo maak je vegetarische stroganoff in een handomdraai

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Jamie Oliver | Beeld: videostill YouTube Haste’s Kitchen