Christel

Wij watertanden nu al

Komen je familie of vrienden bij je langs? Dan is het wel zo leuk om ze weer met een volle maag naar huis te laten gaan. Deze romige rijst met kip is een om je vingers bij af te likken. Bovendien is het helemaal niet moeilijk om te maken en heb je zó een volle pan klaargemaakt. 

Wat heb je nodig voor 8 porties?

  • 60 milliliter olijfolie
  • 60 + 30 gram ongezouten roomboter
  • 1 middelgrote ui, gesnipperd
  • 2 grote wortels, schoongemaakt en geraspt
  • 500 gram kippendijen
  • 1 eetlepels zout
  • 1 eetlepels peper
  • 2 laurierblaadjes (optioneel)
  • 240 milliliter droge witte wijn 
  • 1200 milliliter kippenbouillon
  • 400 gram rijst
  • 4 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 80 gram Parmezaanse kaas
  • handvol verse gesneden peterselie

Wat moet je doen?

  • Snijd de kippendijen en blokjes.
  • Zet een grote pan op middelhoog vuur, schenk de olijfolie erin en voeg 60 gram boter toe.
  • Doe de uien en wortels in de pan en laat dit bakken tot de uien goud bruin.
  • Voeg de kipstukjes, laurierblaadjes, zout en peper toe en bak de kip gaar.
  • Zet de pan nu op een hoog vuur en schenk de wijn erbij. Blijf continu roeren tot het grootste gedeelte van de wijn is verdampt.
  • Haal de laurierblaadjes uit de pan.
  • Schenk de bouillon erbij en voeg de rijst toe. Zet de pan op een laag vuur en leg de deksel erop. Laat de pan zo’n vijftien minuten op een laag vuur staan.
  • Haal de deksel van de pan en roer er de rest van de roomboter doorheen.
  • Roer als laatst de Parmezaanse kaas en peterselie door de rijst.
  • Tijd om te serveren. Eet smakelijk!

Tip: wil je het iets gezonder maken? Voeg dan nog 120 gram doperwten toe.

Probeer ook:

Bron: Natasha’s Kitchen | Beeld: videostill