Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 450 gram garnalen
  • Zout en peper
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 150 gram champignons, in plakken gesneden
  • 100 gram cherrytomaten, gehalveerd
  • 4 eetlepels pesto
  • 120 milliliter slagroom
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 600 - 700 gram gekookte pasta of stokbrood (optioneel)
Christel
15 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 450 gram garnalen
  • Zout en peper
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 150 gram champignons, in plakken gesneden
  • 100 gram cherrytomaten, gehalveerd
  • 4 eetlepels pesto
  • 120 milliliter slagroom
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 600 - 700 gram gekookte pasta of stokbrood (optioneel)

Deze pestogarnalen zijn klaar binnen 15 minuten

Voor garnalen mag je ons ’s nachts wakker maken. Het water loopt ons al in de mond als we denken aan garnalen met knoflook, heel veel knoflook. Ben jij ook zo’n fan van garnalen met knoflook? Dan moet je deze pestogarnalen en champignons eens proberen.

Deze pestogarnalen zijn lekker als pastasaus!

Hoe maak je de pestogarnalen?

  • Verhit de olijfolie in de koekenpan op een middelhoog vuur.
  • Voeg de garnalen toe en bak 1 minuut.
  • Doe de knoflook, champignons en tomaten in de pan en bak 2 minuten mee.
  • Roer de pesto erdoorheen.
  • Voeg de slagroom en Parmezaanse kaas toe en roer goed. Laat de saus 4 minuten op het vuur staan en klaar is Kees.
  • De saus is heel lekker door de pasta of eet de garnalen met stokbrood.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: supersmeuïge risotto met gerookte zalm en doperwten

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Gimme Delicious | Beeld: videostill