redacteur
35 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 blikje tomatenpuree
  • 1/2 theelepel rode pepervlokken
  • 2 eetlepels wodka
  • 450 gram ongekookte penne
  • 160 milliliter mascarpone
  • 80 milliliter slagroom
  • 100 gram parmezaanse kaas
  • basilicum

Het geheim zit hem in de tomatenpuree

Sommige gerechten worden simpelweg net iets lekkerder met een scheutje alcohol. Een kaasfondue krijgt dankzij een scheutje witte wijn een heerlijk rijke smaak, en een tiramisu zonder koffielikeur is geen tiramisu. Ook deze brownies met Baileys worden super zoet en romig door een drupje van de drank toe te voegen aan het beslag. Dit recept voor penne alla vodka vormt hierop geen uitzondering. Hij wordt extra lekker door het gebruik van een speciaal ingrediënt: tomatenpuree. Probeer het maar eens, het zal je niet teleurstellen!

De pasta krijgt een extra rijke smaak door de toevoeging van een lepel tomatenpuree.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je het

  • Snijd het sjalotje en de knoflook in kleine stukjes.
  • Neem een grote (wok)pan en zet deze op middelhoog vuur. Smelt een klontje boter en fruit hierin de uitjes en knoflook. Laat ze 4 tot 5 minuten koken en roer regelmatig.
  • Voeg de tomatenpuree en rode pepervlokken toe. Kook het geheel totdat de tomatenpuree een beetje is gesmolten en de knoflook bruin begint te worden. Dit zal ongeveer na 5 minuten zijn.
  • Schenk de wodka in de pan en vermeng het met de rest van de ingrediënten door goed te roeren. Zet vervolgens het vuur uit.
  • Neem een andere pan en kook hierin de pasta beetgaar. Bewaar als de pasta klaar is twee kopjes van het water.
  • Zet de wodkasaus opnieuw op het vuur en voeg hieraan 1/4 kop pastawater, de mascarpone en slagroom toe. Doe ook de helft van de Parmezaanse kaas erbij en laat dit smelten. Meng alles goed door elkaar. Zet het vuur uit en schenk de saus bij de pasta. Roer nu de rest van de Parmezaanse kaas door de penne heen. Voeg nog een beetje pastawater toe als de saus te droog is (niet te veel tegelijk).
  • Garneer de pasta met parmezaanse kaas en basilicum.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: romige pasta-ovenschotel met garnalen en spekjes

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill