Ingrediënten
  • 450 gram pasta, onbereid
  • 200 gram spekblokjes
  • 2 eetlepels boter
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 eetlepels cajun kruidenmix (Verstegen)
  • 1 eetlepel bloem
  • 120 milliliter slagroom
  • 200 gram roomkaas
  • Zout en peper naar smaak
  • 20 gram verse bieslook, fijngesneden + extra om te serveren
Christel
20 min.
4-5 pers.
Ingrediënten
  • 450 gram pasta, onbereid
  • 200 gram spekblokjes
  • 2 eetlepels boter
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 eetlepels cajun kruidenmix (Verstegen)
  • 1 eetlepel bloem
  • 120 milliliter slagroom
  • 200 gram roomkaas
  • Zout en peper naar smaak
  • 20 gram verse bieslook, fijngesneden + extra om te serveren

Veel makkelijker dan pasta carbonara!

Pasta is een van die gerechten die je op tig manieren kunt bereiden. Hoewel een pasta in een rode saus heerlijk is, gaat onze voorkeur toch echt uit naar een pasta met een romige, witte saus. Helaas is het wel een stuk vetter dan de pasta in de rode saus, maar het is de calorieën dubbel en dwars waard. Deze romige pasta met spekjes is daar hét voorbeeld van.

Ga jij dit binnenkort maken?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Kook de pasta volgens de verpakking en bak de spekblokjes krokant in een grote koekenpan. Schep de spekblokjes uit de pan en zet apart. Laat het vet van de spekjes in de pan zitten.
  • Smelt de boter in dezelfde koekenpan op een middelhoog vuur.
  • Voeg de ui en knoflook toe en bak zacht.
  • Voeg de cajun kruidenmix en bloem toe en roer goed door en bak zo’n 2 minuten.
  • Schenk de slagroom erbij en breng de saus op smaak met wat zout en peper.
  • Roer de roomkaas door de saus tot er een egaal mengsel ontstaat.
  • Voeg de bieslook, spekblokjes en pasta toe als de saus dik is geworden en roer tot alles goed met elkaar is vermengd.
  • Serveer de pasta met wat extra verse bieslook. Geniet ervan!

Variatietip: wil je graag wat groentes toevoegen aan je gerecht? Voeg dan nog wat gekookte broccoliroosjes toe tijdens de laatste stap.

 

Ook lekker: Recept: gekruide garnalen van de barbecue

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: One Kitchen – A Thousand Ideas | Beeld: Videostill YouTube