Proef de zomer bij elke hap
Zin in een dampend bord pasta? Dan ben je bij deze citroenpasta aan het juiste adres. Met een bord vol tagliatelle, room, parmezaanse kaas en een flinke hoop citroen zit je goed. Met een handjevol ingrediënten en nog geen 15 minuten kooktijd heb je dit gerecht al in elkaar geflanst. Of je ‘m nu in het avondzonnetje met een glas ijskoude wijn eet, of op de bank met een goede serie: het is een aanrader.
Koken maar!
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je de romige citroenpasta:
- Breng een grote pan met water en een snufje zout aan de kook. Voeg de pasta toe en kook volgens de verpakking gaar.
- Roer de mascarpone en slagroom tot een geheel. Zet een pan op het vuur en giet het roommengsel hierin. Rasp het geel van 3 citroenen boven de pan. Laat dit voor ± 4 minuten warm worden. Blijf intussen continu doorroeren.
- Hak de roomboter in kleinere blokjes meng dit één voor één roerend in de pan. Zodra een blokje gesmolten is, voeg je een nieuwe toe. Voeg vervolgens de parmezaanse kaas toe. Bewaar een klein beetje als garnering.
- Zodra de pasta gekookt is, schep je het van de ene naar de andere pan. Een beetje kookvocht is niet erg, hier wordt de saus lekker van. Roer alles goed door. Is de saus te dik? Voeg nog meer kookvocht toe.
- Garneer de pasta op 2 borden. Rasp nog wat geel van een citroen over de borden en top het gerecht af met een handje parmezaanse kaas en verse peterselie.
- Eet smakelijk!
Lees ook: Zo maak je Surinaamse maizena koekjes
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Donals Kehan | Beeld: Pixabay