Een simpele, heerlijke pasta
Pasta is een van die gerechten die we wekelijks kunnen eten zonder het zat te worden. Dit komt voornamelijk omdat je het gerecht op zoveel verschillende manieren klaar kunt maken. Deze pasta met champignon en paprika is vegetarisch, maar de vleesliefhebber kan gerust wat gebakken spekjes toevoegen.
Dit gerecht staat zo op tafel!
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Wat moet je doen?
- Kook de pasta in water met een beetje zout al dente en giet het pastawater af.
- Doe de pasta terug in de pan en schenk er 1 eetlepel olijfolie overheen. Roer door en zet apart.
- Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan op een middelhoog vuur.
- Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut.
- Doe de champignons in de pan en bak kort. Doe de chilivlokken, oregano en zwarte peper erbij en roer door. Bak tot de champignons zacht zijn.
- Voeg de paprika toe en roer door. Bak de paprika 1 tot 2 minuten.
- Verhit 3 eetlepels boter in een sauspan. Voeg de bloem toe als de boter is gesmolten.
- Roer tot alles goed is vermengd, bak het mengsel 2 tot 3 minuten terwijl je blijft roeren.
- Schenk de melk langzaam bij het bloemmengsel, blijf ondertussen roeren om klontjes te voorkomen. Is de saus nog iets te dik? Voeg eventueel wat extra melk toe.
- Roer de geraspte kaas door de saus en roer tot de kaas helemaal is gesmolten.
- Breng de saus op smaak met zout, peper, chilivlokken en oregano.
- Roer de groentes en de pasta door de saus.
- Geniet ervan!
Ook lekker: Romige champignonsoep met witte wijn
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: The Terrace Kitchen | Beeld: videostill