Lekker dat het is!
Voor een pasta carbonara mag je ons ’s nachts wakker maken. Deze romige pasta is een van onze favoriete gerechten. De zoute spekjes maken een ware food-droom van deze pasta. Je kunt het gerecht echter nóg lekkerder maken door champignons toe te voegen.
Ga jij deze pasta carbonara binnenkort maken?
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Hoe maak je de pasta carbonara?
- Kook de pasta en maak ondertussen de saus.
- Verhit de olie in een middelgrote pan en bak de spekjes erin.
- Voeg de knoflook en sjalot toe als de spekjes al wat kleur hebben gekregen en roer goed door.
- Doe daarna de boter, tijm en champignons erbij en roer door.
- Bak de champignons zacht en haal de pan van het vuur.
- Giet de pasta af en roer de pasta door de spekjes en champignons. Bewaar een beetje van het kookwater en roer dit ook door de pasta.
- Klop de eieren met de mascarpone en de Parmezaanse kaas in een apart kommetje tot een egaal mengsel. Breng het op smaak met zout en peper.
- Voeg het eiermengsel toe aan de pasta en roer dit goed door. Voeg eventueel nog wat extra pastawater toe om de saus wat dunner te maken.
- Serveer de pasta met nog wat extra Parmezaanse kaas.
Ook lekker: Romige tonijntosti met cheddarkaas
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Twisted | Beeld: Pixabay