Deze champignonsoep is heerlijk romig!
Een lekker soepje kan altijd, zowel bij de lunch als het avondeten. Maar wat voor soep zullen we vandaag dan eens op tafel zetten?
En kost zo’n soep zelf maken niet ontzettend veel tijd en zijn al die ingrediënten niet heel duur? Ik koop wel een zak of blik, horen we je al denken. Nee hoor, deze soep is echt heel makkelijk te maken en je hebt hem binnen een kwartiertje op tafel staan. Daarnaast heb je maar weinig ingrediënten nodig dus een aanslag op je budget is het ook niet! Champignonsoep is heerlijk en romig, iedereen houdt ervan! Zeker met een knapperig stokbroodje is deze soep een gegarandeerd succes, alleen maar blije gezichten aan tafel vanavond!
Snijd de champignons, de knoflook en de ui in stukjes en bak het zachtjes aan in een soeppan met een beetje olie. Doe de tijm, de wijn en de bouillon bij de groente en breng het aan de kook, draai het vuur daarna laag. Laat de soep ongeveer 8 minuten zachtjes doorkoken totdat de paddenstoelen zacht zijn. Pureer de soep met een staafmixer en meng met de crème fraîche. Verwarm de soep nog een paar minuutjes en dit pareltje is klaar om te serveren!
Beeld: Videostill