Deze hartige, romige ovenschotel is overheerlijk
Soms hebben we gewoon zin in een hartige maaltijd die onze ziel voedt. Deze romige ovenschotel met kip en champignon leent zich daar uitstekend voor! Lekker romig en zout en gemakkelijk te bereiden. Serveer de ovenschotel met gekookte pasta, aardappelen of rijst. Dit gerecht is ook ideaal om opnieuw op te warmen, dus goed als je niet iedere dag zin hebt om te koken!
Het water loopt ons in de mond.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Doe de bloem in een kom.
- Breng de repen kipfilet op smaak met zout en peper en haal ze door de bloem zodat alle kanten zijn bedekt met bloem.
- Verhit 3 eetlepels olie in een grote koekenpan. Als de olie heet is voeg je de kip toe en bak je deze goudbruin. De kip hoeft niet helemaal gaar te zijn, want hij gaat nog de oven in.
- Doe de stukken kipfilet in een ovenschaal en zet de pan opnieuw op het vuur. Voeg weer 3 eetlepels olie toe en bak hierin de champignons en ui totdat ze zacht en bruin zijn. Voeg als laatst de knoflook toe en bak dit nog 1 à 2 minuten mee.
- Doe de groenten bij de kip in de ovenschaal.
- Verhit 3 eetlepels boter in dezelfde koekenpan (als deze diep genoeg is voor al het vocht) of in een steelpannetje.
- Voeg 3 eetlepels bloem toe en roer tot het mengsel goudkleurig is.
- Voeg dan de kippenbouillon, 1/4 theelepel peper en het citroensap toe en meng met een garde.
- Doe als laatste de slagroom erbij en breng op smaak met meer peper en zout.
- Laat de saus iets indikken en giet het dan in de ovenschaal.
- Leg aluminiumfolie over de ovenschaal en zet hem 45 minuten in een voorverwarmde oven.
- Serveer deze romige ovenschotel warm bij aardappel, rijst of pasta.
- Eet smakelijk!
Lees ook: Recept: romige champignon-kaassaus met knoflook en spek
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Natasha’s Kitchen | Beeld: Videostill