Gek op mayonaise? In deze kipcurry met cashewnoten gaat een flinke hoeveelheid mayo
Staat er patat op het menu? Dan eten de meesten dat met een flinke klodder mayo. Frikandel? Dito. Een kroketje? Ook bij deze snack werkt mayonaise voor velen goed. Maar de romige saus door een curry verwerken? Daar kwamen we nog niet eerder op. Zonde, want het werkt fantastisch! Deze kipcurry is daarvan het bewijs.
Gebruikers van de mobiele versie van de website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je het:
- Doe alle ingrediënten voor de marinade, op de kip na, in een kom en roer goed. Doe daarna de kip in de kom en schep om tot alle stukjes zijn bedekt met de marinade. Laat de marinade daarna minstens 30 minuten intrekken.
- Verwarm de oven voor op de grillstand en bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en smeer in met olie.
- Verdeel de kip over de bakplaat en grill tot de kip gaar is. Zet apart.
- Verwarm olie in een koekenpan en voeg het komijnzaad toe. Laat opstaan tot het begint te sissen. Voeg daarna de ui toe en laat opstaan tot de ui zacht is en begint te karamelliseren. Voeg daarna de gember, knoflook en currypasta toe. Laat nog een minuut opstaan.
- Voeg de cashewnoten toe en roer tot ze zijn bedekt met de currypasta. Laat een paar minuten opstaan en voeg daarna de passata en zout toe. Laat opnieuw een paar minuten opstaan en roer tussendoor.
- Voeg de kip toe en meng opnieuw. Laat het geheel opnieuw een paar minuten koken en roer daarna de mayonaise en room door het gerecht.
- Serveer de curry met rijst. Garneer eventueel met koriander en cashewnoten.
Lees ook: Recept: sticky kipstukjes met ananas
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Twisted Food | Beeld: Videostill Twisted Food