Zo wordt je mac and cheese net wat gezonder
Voor een romige pasta met veel kaas mag je ons ‘s nachts wakker maken. Helaas is het origineel niet zo gezond. Gelukkig kun je mac and cheese prima bereiden met heerlijke groentes. Dit keer maakten we daarom een mac and cheese met bloemkool en boerenkool.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.
Wat moet je doen?
- Kook de pasta volgens de verpakking al dente en verwarm de oven voor op 180 °C.
- Zet een grote pan op een middelhoog vuur en smelt de boter hierin. Voeg de bloem toe en roer goed door. Bak de bloem zo’n 2 minuten terwijl je af en toe roert.
- Schenk de melk rustig in de pan terwijl je met een garde blijft roeren. Zo voorkom je dat er klontjes ontstaan. Laat de saus wat indikken als alle melk is toegevoegd.
- Voeg zo’n 100 gram cheddarkaas en zo’n 100 gram Tex-Mex toe aan de saus en roer goed door.
- Blancheer de boerenkool en kook de bloemkoolroosjes zo’n 6 minuten in ruim water. De bloemkool hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.
- Voeg de pasta, boerenkool en bloemkool toe aan de saus en roer tot alles goed is vermengd. Breng op smaak met wat zout en peper.
- Verdeel de pasta gelijkmatig in een grote ovenschaal (ongeveer 30 x 20 x 6 cm).
- Doe de overgebleven kaas in een kommetje met de paneermeel. Roer even door en verdeel het mengsel gelijkmatig over de pasta.
- Zet de ovenschaal in de oven en bak de mac and cheese zo’n 20 minuten.
- Eet smakelijk!
Ook lekker: Sesam kip uit de airfryer
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!
Beeld: Kookfans