Met minimale inspanning bereid je deze romige fettuccine
Ben je er net achtergekomen dat je lactose-intolerant of -gevoelig bent? Dan lijkt een romige en lactosevrije maal in elkaar flansen misschien wel een grote uitdaging. Hoeft gelukkig niet. Met minimale inspanning en een paar juiste ingrediënten bereid je deze romige Fettuccine. Het geheim voor de romige saus? Havermelk! En ja, we weten dat het wellicht niet heel lekker klinkt, maar het is het proberen waard. Beloofd!
Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je het:
- Smelt boter en olijfolie in een pan. Voeg daarna de bloem toe en roer. Voeg de knoflook toe en roer. Laat opstaan tot de knoflookgeur vrijkomt.
- Voeg opnieuw bloem toe en roer. Laat daarna twee minuten opstaan tot de bloem verkleurt.
- Voeg de bouillon, havermelk, edelgistvlokken, peper en het zout toe. Breng aan de kook.
- Voeg de fettucine pasta toe en laat opstaan tot de pasta al dente is.
- Zet het vuur daarna zacht, plaats een deksel op de pan en laat nog 10 minuutjes opstaan.
- Verdeel de pasta over 4 borden en verdeel de peterselie en chilivlokken over de borden.
- Variatietip: voeg nog wat gebakken spekjes toe voor meer smaak.
- Eet smakelijk!
Lees ook: Déze lekkere kazen kun je wel eten als je lactose-intolerant bent!
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty