Desy

Zo romig heb je kokostaart nog nooit gegeten!

Dit weekend wordt het nieuwe jaar ingeluid; reden genoeg tot een feestje! En wat is een feestje zonder een lekker puntje taart? Met de heerlijk romige en oh-zo makkelijke kokostaart steel jij bij al je familie en vrienden de show. 

Dit heb je nodig:

Voor de bodem

  • 1 kant-en-klare taartbodem

Voor de vulling

  • 30 gram maizena
  • 480 milliliter slagroom
  • 3 eierdooiers
  • 150 gram suiker
  • 55 gram geraspte kokos
  • 2 eetlepels boter

Voor de topping

  • 180 milliliter slagroom
  • 3,5 eetlepel suiker
  • 1,5 theelepel vanilleextract
  • 40 gram geraspte kokos, getoast

Zo maak je het:

De bodem

  • Verhit de oven voor op 230 graden. Bak de taartbodem volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat daarna compleet afkoelen.

De vulling

  • Doe de 480 milliliter slagroom in een steelpan en voeg de maizena er aan toe. Klop het geheel op totdat de maizena is verdwenen. Klop dan de eierdooiers en de 150 gram suiker door het geheel heen.
  • Zet het vuur aan op middelhoog vuur en breng onder constant roeren aan de kook. Haal van het vuur af en roer de kokos, de boter en de vanille erdoorheen.
  • Giet het mengsel in de taartvorm, dek af met vershoudfolie en zet 15 minuten in de koelkast.

De topping

  • Klop dan 180 milliliter slagroom, 3,5 eetlepel suiker en 1,5 theelepel vanille met een elektrische mixer op middelhoge snelheid totdat er zachte pieken worden gevormd.
  • Verspreid de geklopte slagroom over de taart heen. Toast in een pannetje de kokos en strooi dit over de taart heen.
  • Zet de taart 2 uren in de koelkast om op te stijven. Serveer direct. De taart kan, mits deze wordt afgedekt, een aantal dagen in de koelkast worden bewaard.

Lees ook: Deze kokostaart uit de Airfryer® maak je met maar 2 ingrediënten, bizar simpel!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Pillsbury | Beeld: Wikimedia Commons