Fan van hartige taarten? Dan moet je deze kip-spinazietaart eens proberen
Ben je gek op kip? Hou je van hartige taart? Ben je niet vies van een beetje room? Dan is deze hartige kip-spinazietaart echt iets voor jou. Oké, je bent wel even bezig met de bereiding, maar dat is deze taart helemaal waard!
Dit heb je nodig (voor 8 porties):
- 4 kipfilets (zonder bot)
- zout naar smaak
- peper naar smaak
- 4 teentjes knoflook, fijn gesneden
- 1 eetlepel oregano
- 2 eetlepels olijfolie
- 125 gram ricotta
- 450 gram spinazie, gekookt en gesneden
- 110 gram feta, verkruimeld
- 1 lente-ui, gesneden
- 2 eieren, geklopt
- 2 eetlepels verse dille, gesneden
- 6 plakken filo bladerdeeg
- 240 gram boter, gesmolten
- 130 gram kalkmate olijven, door de helft gesneden
- 200 gram tomaten, in blokjes gesneden
- 1 rode ui, gesneden
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe de olijfolie in een kommetje en doe hier het zout, peper, knoflook en oregano in. Roer tot de ingrediënten zijn vermengd. Smeer dit daarna over de kipfilets.
- Doe een beetje olijfolie in een grote koekenpan en bak de kipfilets aan een kant op middelhoog vuur tot het bruin is. Bak daarna ook de andere kant. Zet daarna het vuur laag en laat de kip nog 10 minuten garen. Haal de kip daarna uit de pan, laat koelen en snijd daarna in reepjes.
- Doe de ricotta in een grote kom en voeg hier de spinazie, feta, lente-ui, eieren, dille en wat peper aantoe. Roer dit goed.
- Doe de gesmolten boter in een grote platte schaal. Haal daarna alle plakken filodeeg hierdoor heen.
- Verdeel de vijf plakken filodeeg over een taartblik. Zorg ervoor dat het filodeeg de bodem en zijkanten van het blik bedekt en dat een deel van het filodeeg nog over de rand van het blik hangt. Dit wordt later teruggeslagen over de taartvulling.
- Verdeel de helft van het fetamengsel over de bodem. Verdeel daarna de kip hier bovenop. Smeer daarna de rest van het fetamengsel over de kip. Verdeel daarna de olijven, de rode ui en tomaten over het fetamengsel.
- Sla het filodeeg dat over de randen hangt terug over de mengsel. Haal het laatste plak filodeeg door de boter en leg dit bovenop de taart. Druk het zachtjes aan.
- Dek de taart af met aluminiumfolie en bak de taart 1 uur in de oven. Verwijder daarna de folie en zet de taart nog 20 minuten in de oven. Laat het daarna 30 minuten koelen en verwijder de vorm. Snijd de taart aan en serveer.
Lees ook: Deze hartige taart met courgette en mascarpone maakt iedere quichefan dolgelukkig
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty