Ingrediënten
  • 45 gram ongezouten roomboter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 450 gram champignons, in dunne plakjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • Zout en peper
  • 2 grote kipfilets
  • 360 milliliter zoete, witte Madeirawijn
  • 360 milliliter bouillon
  • 120 milliliter kookroom
  • 450 gram asperges, zonder harde stukken, geblancheerd
  • 120 gram geraspte mozzarella
  • 2 eetlepels verse peterselie
Sabine
40 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 45 gram ongezouten roomboter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 450 gram champignons, in dunne plakjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • Zout en peper
  • 2 grote kipfilets
  • 360 milliliter zoete, witte Madeirawijn
  • 360 milliliter bouillon
  • 120 milliliter kookroom
  • 450 gram asperges, zonder harde stukken, geblancheerd
  • 120 gram geraspte mozzarella
  • 2 eetlepels verse peterselie

Een heerlijk romig kipgerecht

Er zijn verscheidene manieren om een recept lekker romig te maken. Zo kun je room toevoegen voor een heerlijk romig effect, maar ook een royale portie kaas of een flinke klont roomboter kan hiervoor zorgen. Voor dit recept combineren we gewone alle roommakers met elkaar. Heb jij hier wel oren naar? Lees dan snel verder wat je nodig hebt voor kip madeira!

Voor dit recept heb je madeirawijn nodig. Dit kun je het beste kopen bij een webshop.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediënten onderaan dit artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm 30 gram van de boter samen met 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan.
  • Voeg de champignons toe en laat ze opstaan tot ze zacht zijn. Voeg daarna ui en knoflook toe en peper naar zout en smaak. Laat het nog een paar minuutjes opstaan. Doe het champignonmengsel in een bakje en veeg de pan eventueel droog met wat keukenpapier.
  • Snijd de kipfilets door de lengte doormidden. Breng de kip op smaak met peper en zout.
  • Doe de overgebleven boter en olijfolie in de koekenpan. Voeg de kipfilets toe en sauteer 3 tot 4 minuten aan beide kanten of tot de kip goud kleurt. Leg de kipfilets daarna apart bij de champignons.
  • Doe de wijn in de pan en breng aan de kook. Laat opstaan tot de wijn is gereduceerd tot de helft en is ingedikt.
  • Voeg de bouillon toe en laat dit tien minuten koken. Draai het vuur daarna laag en voeg de room toe en laat het nog even opstaan tot de saus wat dikker wordt.
  • Schenk de saus in een ovenschaal en doe de kip hierin. Doe daarna ook de champignons en asperges in de ovenschaal en verdeel de mozzarella over de kip en groenten.
  • Plaats de schaal in een voorverwarmde oven en laat het 3 tot 4 minuten in de oven staan op 200 °C tot de mozzarella is gesmolten. Verdeel daarna de peterselie over het gerecht en serveer.

Lees ook: Recept: romige kip op toast

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Natasha Kitchen | Beeld: Videostill