Ingrediënten
  • 450 gram pasta (bijv. penne of fusilli)
  • 60 gram boter
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels bloem
  • 950 milliliter kippenbouillon
  • 250 milliliter slagroom
  • Zout en peper
  • 1 theelepel mosterd
  • 300 gram gegrilde kip, in stukjes
  • 125 gram hamblokjes
  • 200 gram geraspte kaas
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 1 theelepel peterselie
Hanna Mellema
35 min.
5 pers.
Ingrediënten
  • 450 gram pasta (bijv. penne of fusilli)
  • 60 gram boter
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels bloem
  • 950 milliliter kippenbouillon
  • 250 milliliter slagroom
  • Zout en peper
  • 1 theelepel mosterd
  • 300 gram gegrilde kip, in stukjes
  • 125 gram hamblokjes
  • 200 gram geraspte kaas
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 1 theelepel peterselie

Smullen maar!

Als je fan bent van kip cordon bleu, dan ben je ongetwijfeld ook fan van dit recept. Een cordon bleu bestaat natuurlijk uit kip, ham en kaas, en laten dat nou net de drie hoofdingrediënten van deze overheerlijke pastaschotel zijn! Het beste van allemaal? De romige, kazige pasta staat met 30-40 minuutjes op tafel.

Zo maak je kip cordon bleu pasta:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Kook de pasta gaar volgens de verpakking.
  • Smelt de boter in een koekenpan op medium vuur. Pers de knoflook fijn en bak dit 2 minuten mee. Roer dan de bloem er doorheen, en laat dit ook 2 minuten meegaren. Giet de bouillon en de slagroom in de pan, en breng aan de kook. Breng op smaak met de peper, zout en mosterd, en laat 10-12 minuten pruttelen op laag vuur. Roer daarna de geraspte kaas er doorheen.
  • Vet een ovenschaal in, en vul deze met de pasta, gegrilde kip en ham. Meng dit door, zodat alles goed verdeeld is. Giet daarna de kaassaus in de schaal, en bestrooi met de parmezaanse kaas.
  • Zet de ovenschaal voor 13-15 minuten in de oven.
  • Garneer de kip cordon bleu pasta met wat peterselie. Eet smakelijk!

Kip cordon bleu maken

Deze pasta schotel is natuurlijk geïnspireerd op de kip cordon bleu, maar we hebben er wel een hele nieuwe twist aan gegeven. Toch heb je soms ook gewoon zin in het klassieke stukje vlees. Koop jij je kip cordon bleu’s altijd kant-en-klaar in de supermarkt? Dat is nergens voor nodig! Je maakt ze namelijk heel gemakkelijk zelf. Met dit recept voor kip cordon bleu’s zit je gebakken. Het kost misschien wat tijd, maar het resultaat is het meer dan waard. Ga jij het binnenkort uitproberen?

Ook lekker: Smullen maar: Italiaanse hartige taart met chorizo

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Adobe Stock