Heerlijke kip in een romige carbonarasaus
Dit recept is een variatie op het traditionele pastagerecht pasta carbonara. Deze saus wordt gemaakt van eieren en Parmezaanse kaas. Door dit mengsel door de hete pasta te roeren bindt het en wordt het een heerlijke romige saus. Ook worden er spekjes toegevoegd. Bij deze variatie gebruiken we geen eieren, maar combineren we een heerlijke romige saus van Parmezaanse kaas en spek met malse kip.
Deze romige kip is echt smullen geblazen.
Zo maak je het:
- Breng de kip op smaak met zout en peper. Neem een ondiepe kom of diep bord en meng hierin de bloem en de Parmezaanse kaas. Wentel de kip door dit mengsel en schud het restant af.
- Verhit de olie en de boter in een grote hapjespan. Bak de kip hierin gaar, zo’n 4 à 5 minuten per kant. Check het dikste gedeelte of de kip door en door gaar is. Leg de kip apart en houd hem warm in een warme schaal of onder wat aluminiumfolie.
- Doe in dezelfde pan de spekjes en bak deze tot ze krokant zijn. Giet het vet af, maar houd ongeveer een eetlepel over in de pan. Voeg dan de ui en de knoflook toe en bak dit ongeveer een minuut. Zet het vuur laag en voeg de room toe. Breng de saus aan de kook en laat het lichtjes borrelen. Voeg een beetje zout en peper toe voor de smaak. Voeg dan ook de 75 gram Parmezaanse kaas toe en wacht totdat dit gesmolten is. Vind je de saus nog iets te dun? Voeg dan wat van het maizenapapje toe.
- Doe de kip terug in de pan om te serveren.
- Serveer de romige kip carbonara met groente zoals bloemkool of broccoli, bij pasta of bij rijst.
- Eet smakelijk!
Lees ook: Recept: romige garnalen met knoflook en Parmezaanse kaas
Wil je dit bericht bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Cafe Delites | Beeld: Videostill