Ingrediënten
  • 2 eetlepels gezouten roomboter
  • 6 knoflooktenen
  • 500 gram gamba's/garnalen (met of zonder staart)
  • 1 ui
  • 120 milliliter witte wijn
  • 150 gram zongedroogde tomaten
  • 320 milliliter room
  • Zout en peper naar smaak
  • 200 gram baby spinazie
  • 60 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 theelepel maïzena + 1 eetlepel water (optioneel)
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden, gedroogd
  • 1 eetlepel verse peterselie, gehakt
Maayke
20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 2 eetlepels gezouten roomboter
  • 6 knoflooktenen
  • 500 gram gamba's/garnalen (met of zonder staart)
  • 1 ui
  • 120 milliliter witte wijn
  • 150 gram zongedroogde tomaten
  • 320 milliliter room
  • Zout en peper naar smaak
  • 200 gram baby spinazie
  • 60 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 theelepel maïzena + 1 eetlepel water (optioneel)
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden, gedroogd
  • 1 eetlepel verse peterselie, gehakt

Deze romige garnalen heb je binnen 20 minuten al op tafel staan!

Garnalen zijn verrukkelijk, mits ze goed schoongemaakt en bereid zijn. Met dit recept kunnen we het laatste je garanderen. Deze romige garnalen met knoflook en Parmezaanse kaas zijn supermakkelijk om te maken en ook nog eens ontzettend snel klaar! Wat willen we nog meer?

Deze garnalen in romige saus van Parmezaanse kaas, knoflook, zongedroogde tomaten en spinazie zijn zalig!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Smelt de boter en voeg de knoflooktenen (geperst) toe en bak 1 minuut.
  • Voeg de garnalen toe en bak 2 minuten aan elke kant, tot ze net gaar en roze zijn.
  • Breng de garnalen over naar een kom en zet opzij.
  • Bak de gesneden ui in de boter dat nog in de pan zit.
  • Giet de witte wijn erbij en laat deze tot de helft inkoken.
  • Voeg de zongedroogde tomaten toe en bak gedurende 1-2 minuten om de smaken vrij te maken.
  • Zet het vuur lager, voeg de room toe en breng zachtjes aan de kook terwijl je het af en toe doorroert.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de spinazieblaadjes toe en laat ze in de saus verwelken en voeg de Parmezaanse kaas toe.
  • Laat de saus nog een minuut sudderen tot de kaas door de saus smelt.
  • Optioneel: voeg voor een dikkere saus het maizena-mengsel toe in het midden van de pan en laat sudderen terwijl je het mengsel snel doorroert tot de saus dikker wordt.
  • Voeg de garnalen opnieuw toe in de pan. Bestrooi met de kruiden en peterselie en roer er doorheen.
  • Serveer de garnalen met bijvoorbeeld pasta, rijst of gestoomde groenten.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: geroosterde spruiten met Parmezaanse kaas en spek

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Cafe Dilates | Beeld: videostill