Robby
30 min.
2-4 pers.
Ingrediënten
  • 2 courgettes in dunne plakjes gesneden
  • 1 liter groente-bouillon
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook, klein gesneden
  • 125 ml kookroom

Breng ruim water aan de kook met een theelepel zout, zodra het kookt gooi je de stukjes courgette erbij en deze laat je 3 minuten koken. Giet de courgette af en zet het apart. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook, bak op het laatst de courgette nog even mee en bestrooi met peper en zout. Breng in een pan de bouillon aan de kook en voeg het courgette-ui mengsel hier aan toe. Als het kookt haal je de pan van het vuur en pureer je de boel met een staafmixer. Zet de pan weer op het vuur en voeg kookroom toe, verwarm dit nog een kwartiertje met een deksel op de pan onder af en toe doorroeren. Tip: als de soep te dun is kan je deze altijd wat dikker maken met een beetje maizena! Eet smakelijk!


Pagina 2/2

Beeld: Videostill