Een makkelijk en snel eenpansgerecht!
Bij asperges hoort een romig sausje – of gewoon een hele pan vol room! Deze frisse citroenkip met groene asperges zwemt in een heerlijke saus en is heel eenvoudig te maken. Binnen een halfuur zet je dit eenpansgerecht al op tafel. Zo zie je maar dat asperges ook een plekje in een alledaagse maaltijd verdienen!
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.
Zo maak je het:
- Snijd de groene asperges, hak de ui en de knoflookteentjes fijn.
- Breng de kipfilet op smaak met Italiaanse kruiden, rode peper, peper en zout. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilet hierin gaar, zo’n 5 tot 6 minuten per kant.
- Haal de gebakken kipfilets uit de pan en zet even aan de kant. Doe nu de boter, ui en asperges toe aan dezelfde pan en bak 2 tot 3 minuten. Voeg dan de knoflook toe aan de pan en bak nog een minuutje mee.
- Schenk de kookroom en het citroensap in de pan en voeg ook de Parmezaanse kaas toe. Roer goed door. Plaats de kipfilets terug in de pan en laat 3 tot 4 minuten sudderen, totdat de saus ingedikt is.
- Proef en breng eventueel op smaak met extra zout, peper en citroensap.
- Eet smakelijk!
Ook lekker: Snelle knoflook-asperges uit de wok
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Gimme Delicious | Beeld: videostill