Het citroendessert bestaat uit vier verschillende lagen
Binnenkort een etentje en nog op zoek naar een dessert waarmee je je gasten omver zult blazen? Dan moet je echt dit heerlijk romige en gelaagde citroendessert proberen. Het dessert bestaat uit een bodem van koekjes, een vulling van cheesecake en citroenpudding en een opperlaag van slagroom. Kan het lekkerder?
Dit heb je nodig
Voor de korst
- 250 gram bloem
- 240 gram zachte boter
- 50 gram pecannoten
Voor de vulling
- 2 pakjes roomkaas van 225 gram per stuk
- 115 gram poedersuiker
- 2 eetlepels citroensap
Voor de topping
- 2 zakjes kloppudding citroen
- 720 milliliter melk
- 360 milliliter slagroom
- 60 gram poedersuiker
Zo maak je het
- Verhit de oven voor op 160 graden.
- Maak de korst door de bloem en boter in een keukenmachine tot een deeg te vormen. Voeg de pecannoten toe aan het beslag totdat het een glad geheel is.
- Druk het deeg op de bodem van een ingevette ovenschaal en bak 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven totdat het deeg licht- goudbruin is geworden. Laat afkoelen.
- Voor de cheesecakelaag meng je de roomkaas, poedersuiker en citroensap in een kom tot een glad geheel. Verdeel over de afgekoelde korst.
- Maak nu de bovenste laag door de citroenpudding en de melk in een kom tot een dik geheel te kloppen. Laat nog even in de koelkast staan en smeer dan over de cheesecakelaag heen.
- Klop de slagroom en de poedersuiker in een kom totdat zich zachte pieken vormen. Smeer over het puddingmengsel heen.
- Zet het dessert in de koelkast en serveer gekoeld.
Lees ook: Deze traditionele appelkruimeltaart wordt nóg lekkerder met Licor 43®
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: The Girl Who Ate Everything | Beeld: videostill The Cupcake Diaries