Christel

Bewaar dit recept maar meteen!

Momenteel eten we asperges bij de vleet. Asperges met een beetje ham of zalm, een gekookt eitje en botersaus, we krijgen er geen genoeg van. Asperges zijn ook erg lekker door een quiche of soep. Lees hier hoe je een overheerlijke aspergequiche maakt en verzamel hieronder de info die je nodig hebt om een heerlijke witte aspergesoep te maken.

Wat heb je nodig voor 6 á 8 personen?

  • 1 kilo asperges
  • 1,5 liter water
  • 2 bouillonblokjes
  • 50 gram bloem
  • 50 gram roomboter
  • 6 eieren
  • 300 gram ham- of zalmsnippers
  • 250 milliliter slagroom
  • Verse peterselie naar smaak
  • Zout en peper naar smaak

Wat moet je doen?

  • Was de asperges, schil ze met een dunschiller en snijd de houtachtige onderkant van de asperges af.
  • Doe het water in de pan en kook zowel de asperges als de schillen en onderkant in het water.
  • Zeef na 20 minuten het kookvocht, bewaar de asperges en het vocht en gooi de schillen en de onderkanten weg.
  • Kook ondertussen de eieren.
  • Smelt in een grote pan de boter en doe daarna de bloem erbij. Laat dit even bakken in een pan om een bloemsmaak te voorkomen.
  • Schenk beetje bij beetje het aspergewater bij de bloem, terwijl je continu blijft roeren met een garde. 
  • Voeg vervolgens het bouillonblokje en de slagroom toe. Laat het bouillonblokje helemaal oplossen en roer de soep goed door.
  • Snijd de eieren in kleine stukjes en voeg deze samen met de zalm of ham toe aan de soep.
  • Voeg eventueel nog een snufje zout en peper toe aan de aspergesoep.
  • Schep de soep in de kom en snijd de peterselie fijn. Strooi de peterselie over de aspergesoep voor deze wordt geserveerd.
  • Eet smakelijk!

Meer soep maken? Probeer ook:

Beeld: videostill