Ingrediënten
  • 3 preien
  • 15 gram boter
  • 2 stelen selderij, fijngesneden
  • Zout en peper naar smaak
  • 3 grote aardappelen, geschild en in stukken gesneden
  • 500 milliliter bouillon
  • 500 milliliter volle melk
  • 30 milliliter citroen
  • Sour cream
  • Verse bieslook, fijngesneden
Christel
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 3 preien
  • 15 gram boter
  • 2 stelen selderij, fijngesneden
  • Zout en peper naar smaak
  • 3 grote aardappelen, geschild en in stukken gesneden
  • 500 milliliter bouillon
  • 500 milliliter volle melk
  • 30 milliliter citroen
  • Sour cream
  • Verse bieslook, fijngesneden

Lekker voor vanavond

Een goed vullende soep is lekker als lunch, maar kun je ook prima nuttigen als avondeten. Een standaard groentesoep of tomatensoep is erg lekker, maar heb je weleens gedacht aan preisoep? Je hebt maar een paar ingrediënten nodig voor deze heerlijke soep.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de aardappel-preisoep?

  • Maak de preien schoon en snijd in ringen. Gebruik alleen het witte en lichtgroene gedeelte van de prei. De donkergroene stukken kun je voor iets anders gebruiken.
  • Zet een soeppan op het vuur en verhit er een klontje boter in.
  • Voeg daarna de selderij, prei en zout en peper toe.
  • Laat op het vuur staan tot de prei zacht is, roer af en toe.
  • Voeg de aardappelstukken toe en schenk de bouillon erbij. Breng aan de kook en zet het vuur daarna laag.
  • Kook tot de aardappelen zacht zijn, zo’n 15 minuten.
  • Pureer het grootste gedeelte van de aardappelen met een staafmixer.
  • Voeg de melk en citroensap toe. Breng op smaak met wat peper en zout.
  • Laat de soep nog zo’n 5 minuten op het vuur staan.
  • Serveer de soep met een dessertlepel crème fraîche en wat verse bieslook.

Variatietip: deze soep is ook erg lekker met wat gebakken spekjes 

Lees ook: Spruitjes uit de oven met balsamicoazijn

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Dairy Farmers of Canada | Beeld: videostill