Ingrediënten
  • Voor de bodem:
  • 150 gram Digestive-koekjes, verkruimeld
  • 75 gram ongezouten roomboter
  • Voor de karamellaag:
  • 60 gram ongezouten boter
  • Een blikje gecondenseerde melk
  • 4 eetlepels donkere basterdsuiker
  • Voor de cheesecake:
  • 500 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 75 gram poedersuiker
  • 50 gram cacaopoeder
  • 200 milliliter slagroom
  • 2 grote rollen Rolo
  • Een handvol chocolate chips, voor de topping
Roos
55 min + 6 uur min.
12 pers.
Ingrediënten
  • Voor de bodem:
  • 150 gram Digestive-koekjes, verkruimeld
  • 75 gram ongezouten roomboter
  • Voor de karamellaag:
  • 60 gram ongezouten boter
  • Een blikje gecondenseerde melk
  • 4 eetlepels donkere basterdsuiker
  • Voor de cheesecake:
  • 500 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 75 gram poedersuiker
  • 50 gram cacaopoeder
  • 200 milliliter slagroom
  • 2 grote rollen Rolo
  • Een handvol chocolate chips, voor de topping

Een Rolo in het groot

Zoetekauwen, opgelet! Krijg jij met gemak een rolletje Rolo achter de kiezen? Dan hebben wij goed nieuws. Vandaag gaan we aan de slag met die heerlijke Rolo-chocolade en maken er een complete cheesecake van. Met een knapperige bodem, dikke karamellaag en romige bovenkant kan je hier de plank niet mee misslaan. We gaan aan de slag!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de Rolo cheesecake:

  • Bedek een springvorm van 20 ø cm met bakpapier.
  • Verkruimel de digestive-koekjes in een keukenmachine of met een deegroller in een zak. Smelt de roomboter in een pannetje en voeg de kruimels hieraan toe. Roer goed door en verdeel vervolgens het mengsel over de bodem van de springvorm. Plaats de springvorm in de koelkast.
  • Smelt in een steelpannetje de boter voor de karamellaag. Voeg de basterdsuiker toe als de boter volledig gesmolten is en roer stevig door. Voeg vervolgens de gecondenseerde melk toe en roer met een garde tot er een egale kleur ontstaat.
  • Breng de karamel aan de kook en blijf constant roeren tot er een dik mengsel ontstaat. Zet vervolgens de pan opzij en laat het mengsel kort afkoelen. Giet vervolgens in de springvorm.
  • Mix de roomkaas, poedersuiker en cacao tot een glad mengsel.
  • In een andere kom klop je de slagroom op. Giet dit vervolgens bij het roomkaasmengsel en mix kort door. Giet vervolgens bovenop de karamellaag in de springvorm en plaats voor minimaal 6 uur in de koelkast.
  • Smelt voor het serveren wat chocolate chips in de magnetron en drapeer dit over de cheesecake. Top de boel af met wat hele en gehalveerde Rolo’s.
  • Genieten maar!

Ook lekker: Indonesische spekkoek

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish