Een heerlijke party snack!
Met feestjes en partijen mag de tafel met lekkere hapjes natuurlijk niet ontbreken. Vaak zetten we de standaard plakjes worst, kaas en komkommer op tafel. Spendeer eens iets meer tijd in de keuken om speciale hapjes te maken, zoals deze lekkere rolletjes met Boursin en knapperige spekjes. Wedden dat je gasten smullen van deze lekkere partysnack!
Gebruikers van de mobiele versie van de site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.
Zo maak je de hartige rolletjes:
- Verhit een pan met wat boter en bak de spekjes knapperig en goudbruin in ± 10 minuten. Haal de spekjes van het vuur en leg ze op een bord, bedekt met keukenpapier. Zet aan de kant.
- Snijd de korstjes van elk sneetje witbrood en rol met een deegroller de plakken plat.
- Schep 1 eetlepel Boursin en spreid uit over elke snede brood.
- Leg in het midden van elke snede een eetlepel met gebakken spekjes. Verdeel horizontaal over de Boursin.
- Rol elke snede met de spekjes in het midden op, druk de randen goed aan en zet aan de kant.
- Klop in een grote kom de eieren, verse slagroom, zout en peper door elkaar.
- Doop de broodjes hierin en laat elk broodje kort in het eiermengsel weken.
- Verhit wat olie in een pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur.
- Bak elk rolletje constant draaiend om een gelijkmatige goudbruine kleur te krijgen.
- Garneer met gesneden verse bieslook en overgebleven gehakte spekjes.
- Extra tip: serveer de rolletjes met Boursin en spekjes met een lekkere dipsaus naar keuze.
- Genieten ervan!
Ook lekker: Spaghetti al Limone
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Twisted | Beeld: Videostill