Ingrediënten
  • Voor de marinade
  • 80 milliliter low sodium sojasaus
  • Sap en rasp van een halve citroen
  • 2 theelepels sesamolie
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 eetlepel verse gember, geraspt
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 lente-ui, in fijne ringen gesneden
  • 450 gram entrecote, zeer dun gesneden
  • Voor de roerbak
  • 3 eetlepels maizena
  • 3 eetlepels pindaolie
  • 1 chilipeper, dun gesneden
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 lente-ui in dunne ringen
  • Zout naar smaak
  • 1 broccoli, in roosjes
  • 240 milliliter kippenbouillon
  • 2 eetlepels hoisinsaus
Sabine
50 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • Voor de marinade
  • 80 milliliter low sodium sojasaus
  • Sap en rasp van een halve citroen
  • 2 theelepels sesamolie
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 eetlepel verse gember, geraspt
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 lente-ui, in fijne ringen gesneden
  • 450 gram entrecote, zeer dun gesneden
  • Voor de roerbak
  • 3 eetlepels maizena
  • 3 eetlepels pindaolie
  • 1 chilipeper, dun gesneden
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 lente-ui in dunne ringen
  • Zout naar smaak
  • 1 broccoli, in roosjes
  • 240 milliliter kippenbouillon
  • 2 eetlepels hoisinsaus

Lekker om te serveren met rijst

Als je zin hebt in roerbakgroenten met saus en rijst kun je dat bij tig adresjes bestellen en bij je thuis laten bezorgen. Toegegeven: dat smaakt prima. Waarom zou je het alleen niet zelf maken? Oké, het is even wat meer moeite. Zelf een dergelijk gerecht in elkaar flansen is echter makkelijker dan je wellicht denkt, zoals deze roerbak met rundvlees en broccoli. Wij lopen je erdoorheen.

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Doe alle ingrediënten voor de marinade, behalve de entrecote, in een kom en roer tot ze met elkaar zijn vermengd. Voeg de entrecotereepjes toe en roer opnieuw goed. Laat de marinade daarna 20 minuten intrekken.
  • Haal de reepjes uit de marinade en laat even boven de kom uitlekken. Doe de reepjes in een nieuwe kom en voeg daar de maizena aan toe. Mix goed zodat de entrecotereepjes goed bedekt zijn met maizena.
  • Verhit twee eetlepels pindaolie in een grote koekenpan en voeg de reepjes toe. Zorg dat ze niet bovenop elkaar liggen en werk desnoods in etappes. Bak de reepjes 2 minuten aan elke kant. Haal de entrecote uit de pan en zet apart.
  • Doe de laatste eetlepel pindaolie in de koekenpan en voeg de chili, 1 eetlepel sesamzaad, knoflook en het snufje zout toe. Roer en bak tot het lekker begint te ruiken. Voeg daarna de broccoli toe. Laat vier minuten opstaan en roer af en toe.
  • Voeg daarna de bouillon toe, breng aan de kook en roer af en toe. Laat opstaan tot de broccoli gaar is.
  • Voeg als laatst de hoisinsaus toe en schenk de overgebleven marinade uit de kom in de pan. Laat opstaan tot de saus is ingedikt.
  • Serveer met de overgebleven sesamzaadjes en lente-ui.

Lees ook: Recept: koolhydraatarme broccoli-kaassoep met Philadelphia

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish