Wat heb je nodig?
- kwart rode kool (ongeveer 300 gram), gesneden in smalle reepjes
- 1/2 ui, gesnipperd
- 1/2 rode paprika, in blokjes
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- rasp van 1/4 citroen
- 500 ml bouillon
- 1 eetlepel crème fraîche
- 1 theelepel gember (vers geraspt, maar kan ook poeder)
- 1/2 theelepel gemalen komijnzaad
- snuf chilipoeder
We gaan aan de slag! Fruit de ui samen met de knoflook in wat olijfolie. Voeg de rode kool en paprika toe als de ui glazig wordt. Voeg de kruiden en specerijen ook toe, samen met de citroenrasp. Voeg de bouillon toe en laat de soep 20 minuten zachtjes pruttelen, totdat de kool gaar is. Pureer hierna met een staafmixer en serveer met een lepel crème fraîche! Eet smakelijk!
Bron: Lekker&Simpel | beeld: videostill Hazardous Kitchen
Pagina 2/2