Robby
60 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 3 Elstar appels, 1 in blokjes en 2 in blokjes
  • 1 rode kool, fijngesneden
  • 1 eetlepel azijn
  • 75 gram boter
  • 3 kruidnagels
  • 1 laurierblad
  • 600 gram kruimige aardappels
  • 75 ml melk

 

Giet 1 deciliter water in een pan en voeg hieraan de rode kool toe. Meng hierdoor de azijn, 1 eetlepel boter, kruidnagels, laurier en appelblokjes en laat het geheel op laag vuur in ongeveer 3o minuten gaar stoven. Was ondertussen de aardappels, schil ze en snijd ze in stukken en kook ze gaar in een pan met laag water en een snuf zout in ongeveer een kwartiertje. Verhit in een koekenpan wat boter en bak hierin de appelschijfjes goudbruin onder regelmatig keren, bestrooi ze met een beetje peper. Verwijder dan de laurier en kruidnagels uit de rode kool en giet de aardappels af. Stamp de kool door de puree en giet er melk bij zodat het een smeuiige puree wordt. Breng op smaak met zout en peper, leg de gebakken appelplakjes erop en je kan aan tafel!


Pagina 2/2

Beeld: Videostill