Risottoballetjes; weer eens wat anders dan een bitterbal!
Ben je ook zo gek op risotto? Dan ben je bij ons aan het goede adres, want wij vertellen je vandaag op wat voor manier je risotto nog meer kunt verwerken in gerechten. Met deze risottoballetjes steel jij sowieso de show. Je hebt de volgende ingrediënten nodig:
Dit heb je nodig:
- 200 gram risottorijst
- 1 groentebouillontablet
- 75 gram Parmezaanse kaas
- 3 eieren
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 1 zakje minibolletjes mozzarella (150 gram)
- 150 gram bloem
- 1 pakje paneermeel (150 gram)
- 500 milliliter zonnebloemolie
Zo maak je het:
- Breng 360 milliliter water samen met de rijst aan de kook. Roer om en voeg dan het bouillontablet toe. Roer goed door elkaar heen en draai het vuur laag.
- Laat de rijst met de deksel op de pan in 10 minuten bijna gaar worden. Roer af en toe om, om aanbakken te voorkomen. Laat de rijst met de deksel op de pan 1 uur afkoelen.
- Meng de rijst met de Parmezaanse kaas, 1 ei en de kruiden. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Verdeel de rijst in 20 gelijke porties.
- Neem een portie van de rijst en rol dit om een bolletje mozzarella heen. Het is belangrijk dat de rijst de mozzarella volledig bedekt.
- Klop de overige twee eieren los in een kommetje en doe de bloem in een diep bord. Haal de balletjes eerst door het ei en daarna door het paneermeel heen.
- Verhit de olie in een grote koekenpan en frituur de balletjes in twee of drie porties in 5 minuten rondom bruin. Laat het uitlekken op een bordje bedekt met keukenpapier. Serveer met een lekkere tomatensaus.
Lees ook: De allerlekkerste risotto met champignons en courgette heb je binnen 20 minuten op tafel staan!
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Albert Heijn | Beeld: Risotto Balls door Charles Thompson onder de licentie CC BY 2.0