Ingrediënten
  • 600 milliliter grountebouillon
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 25 gram boter
  • Verse Spaanse peper, naar smaak (optioneel)
  • 150 gram risottorijst
  • 100 gram gerookte zalm
  • Verse bieslook
  • Doperwtjes
  • Italiaanse kruiden
  • Zout en peper, naar smaak
redacteur
30 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 600 milliliter grountebouillon
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 25 gram boter
  • Verse Spaanse peper, naar smaak (optioneel)
  • 150 gram risottorijst
  • 100 gram gerookte zalm
  • Verse bieslook
  • Doperwtjes
  • Italiaanse kruiden
  • Zout en peper, naar smaak

Voor het maken van deze smaakvolle risotto hoef je beslist geen keukenprins(es) te zijn!

Af en toe heb je gewoon zin om wat langer in de keuken te staan en een ultiem verwengerecht te bereiden. Deze risottoschotel met gerookte zalm en doperwtjes is een echte winnaar en zal je gasten steil achterover laten slaan. Het mooiste van alles: het is helemaal niet zo moeilijk om te bereiden! Volg simpelweg de stappen die hieronder zijn beschreven en voilà: geniet van dit heerlijk romige feestmaaltje!

Wie ga jij met dit lekkere gerecht verwennen?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Zet een pan water met 600 milliliter water en een bouillonblokje op en breng aan de kook.
  • Snipper het uitje en snijd de knoflook fijn. Smelt de boter in een grote wok- of hapjespan. Fruit de blokjes ui met de knoflook aan in deze pan gedurende 2 à 3 minuten. (Houd je van lekker pittig, voeg dan ook een vers Spaans pepertje toe).
  • Wanneer de uitjes glazig zijn, voeg je de rijst toe. Meng even goed en bak de rijst ongeveer 1 minuut mee.
  • Voeg vervolgens een paar lepels bouillon toe, zodat de rijst net onderstaat. Zorg dat het een beetje borrelt in de pan, zet eventueel het vuur wat hoger. Laat de rijst het water helemaal opnemen.
  • Voeg vervolgens weer een paar lepels bouillon toe en wacht even tot het in de rijst is getrokken.
  • Herhaal dit proces ongeveer 20 tot 25 minuten en blijf ondertussen de hele tijd goed roeren.
  • Snijd de gerookte zalm en verse bieslook in stukjes.
  • Ongeveer 15 minuten nadat je de rijst hebt opgezet en voor de eerste keer bouillon hebt toegevoegd, voeg je de doperwten toe en laat je ze meebakken met de rijst.
  • Proef na 20 à 25 minuten of de rijst gaar is. Zo niet, ga dan nog even door met roeren en bouillon toevoegen. Als de rijst wel gaar is, zorg dan dat alle bouillon in de pan is opgenomen en zet het vuur uit.
  • Meng de verse bieslook en de gerookte zalm door de rijst en breng het geheel op smaak met een snufje zout en peper en de Italiaanse kruiden. Eventueel kun je nog een beetje geraspte kaas over de risotto strooien.

Lees ook: Mjammie: zo maak je een romige risotto met asperges

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Lekker en Simpel | Beeld: Videostill Youtube