Makkelijke en lekkere risotto!
Iedereen lijkt het vooroordeel te hebben dat het maken van risotto hartstikke moeilijk is; maar niets is minder waar! Met dit recept is het een eitje en iedereen zal het lekker vinden! Kijk gauw wat je nodig hebt voor de risotto en probeer hem dit weekend nog.
Verhit de olijfolie in een grote wok of gewone pan. Snijd de bosuitjes in kleine ringetjes. Draai het vuur hoog en voeg de uitjes aan de pan toe. Bak deze op medium vuur een paar minuten. Voeg de risottorijst aan de pan toe en bak op laag vuur ongeveer een minuut. Blijf roeren tot de rijst glinstert maar niet bruin is.
Snijd de champignons in kleine plakjes. Plet de knoflook en snijd deze fijn of pers het met een knoflookpers. Voeg de knoflook en de champginons toe aan de pan en giet er ongeveer de helft van de bouillon bij. Kook op medium vuur ongeveer 20-25 minuten. Wanneer de bouillon bijna is opgelost, voeg dan weer een beetje bouillon toe. Herhaal dit tot de bouillon op is. Blijf goed roeren! Als de rijst zacht is en de substandig crème-achtig, voeg dan de doperwten toe. Breng op smaak met zout en peper en serveer direct!
Pagina 2/2