Daar stonden wij ook even van te kijken
Een risotto is overheerlijk, maar veel mensen bestellen ‘m liever alleen in een restaurant. Hoewel het klaarmaken van dit Italiaanse gerecht helemaal niet moeilijk is, is het wel veel werk. En dat besparen we onszelf liever. Wil jij risotto toch zelf maken? Maar zie je de bereiding niet zitten? Geef dan deze champignonrisotto uit de magnetron eens een kans.
Dit gerechtje smaakt heerlijk.
Magnetron
Wanneer je normale risottorijst gebruikt voor het bereiden van je risotto, zit je toch al snel 40 minuten je armen op de proef te stellen tijdens het roeren van de rijst. Met deze magnetronmanier is dat verleden tijd. Leuke bonus: het is op deze manier ook nog eens een kwartier eerder klaar!
Dit heb je nodig voor 1 portie:
- 4 kastanjechampignons, in plakjes gesneden
- 115 gram risottorijst
- 50 milliliter witte wijn
- kwart ui, versnipperd
- halve eetlepel boter
- 120 milliliter groentebouillon
- geraspte Parmezaanse kaas naar smaak
- peper naar smaak
- peterselie naar smaak
Zo maak je het:
- Doe de champignonplakjes in een ruim bakje dat geschikt is voor de magnetron en schenk de witte wijn erbij. Doe het bakje met de deksel erop 4 minuten in de magnetron (op 600 W).
- Doe daarna de ui en boter bij de champignons, roer goed en zet het bakje opnieuw 4 minuten in de magnetron.
- Doe daarna de rijst en een derde van de bouillon in het bakje. Plaats het bakje 6 minuten in de magnetron.
- Roer de rijst goed en schenk daarna nog een derde van de bouillon in het bakje. Plaats het bakje opnieuw 6 minuten in de magnetron. Herhaal deze stap daarna nog een keer.
- Haal het bakje uit de magnetron en doe de inhoud op een bord. Doe de Parmezaanse kaas over de risotto en eventueel nog wat peper. Gebruik wat peterselie ter garnering.
Lees ook: De allerlekkerste risotto met champignons en courgette maak je zo
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Quicktastycs | Beeld: Pixabay