En het is zo snel én makkelijk om te maken
Wie denkt aan risotto, denkt gelijk dat je hiervoor uren in de keuken moet staan. Toch valt dit allemaal best wel mee. Helemaal met dit recept, waarbij je in totaal maar 20 minuten kwijt bent. En hoewel risotto eigenlijk gewoon een rijstgerecht is uit het noorden van Italië, is er niets gewoons aan dit gerecht.
Dankzij de hoeveelheid aan verschillende kruiden zal dit gerecht een ware smaakexplosie zijn.
Wat heb je nodig? (voor 6 personen):
- 1 ui, gesneden
- 225 gram verse champignons
- 2 teentjes knoflook
- 375 gram risottorijst
- 1 courgette
- 400 milliliter kippenbouillon
- 750 milliliter water
- 1 theelepel zout
- een snufje zwarte peper
- 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
Zo maak je het:
- Verhit olie of boter in een grote pan op middelhoog vuur en bak de gesneden uien, gesneden champignons en de geperste knoflookteentjes gedurende 5 tot 7 minuten tot de uien zacht zijn.
- Voeg rijst en courgette (in blokjes) toe en kook deze 3 tot 5 minuten mee tot de rijst bruin begint te worden.
- Meng ondertussen kippenbouillon, het water, de Italiaanse kruiden, wat zout en peper in een middelgrote pan. Breng dit aan de kook op middelhoog vuur.
- Voeg het water met de kruiden toe aan het rijstmengsel en dek af. Laat het vervolgens 15 minuten op laag vuur sudderen.
- Voeg hierna de Parmezaanse kaas toe en roer het 1 tot 2 minuten goed door totdat het romig van structuur is en alle vloeistof goed is opgenomen in de rijst. Serveer direct, buon appetito!
Lees ook: Rijst over? Maak dan deze heerlijke rijstballetjes met kaas
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Mr. Food | Beeld: Mushroom risotto door Kostas Limitsioss onder de licentie CC BY 2.0