Ingrediënten
  • 340 gram pure chocolade, in stukjes
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 8 rijstwafels, in vieren gedeeld
  • 110 gram diepvries aardbeien (optioneel)
  • 110 gram geroosterde kokosvlokken (optioneel)
  • 110 gram honinggeroosterde pinda’s (optioneel)
  • 110 gram hazelnoten (optioneel)
  • 110 gram pistachenoten (optioneel)
  • Zeezout
Sanne
20 min.
32 pers.
Ingrediënten
  • 340 gram pure chocolade, in stukjes
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 8 rijstwafels, in vieren gedeeld
  • 110 gram diepvries aardbeien (optioneel)
  • 110 gram geroosterde kokosvlokken (optioneel)
  • 110 gram honinggeroosterde pinda’s (optioneel)
  • 110 gram hazelnoten (optioneel)
  • 110 gram pistachenoten (optioneel)
  • Zeezout

Genoeg om te delen met al je vrienden

Zin in een lekkere snack, die er leuk uitziet én makkelijk te maken is? Dan ben je hier op het juiste adres! Deze rijstwafel-snacks staan namelijk binnen twintig minuten op tafel en het zijn er genoeg om te delen met je familie en vrienden! Een chocoladedip en je favoriete toppings maken een simpele rijstwafel net iets lekkerder. Snel aan de slag dus!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de rijstwafel-snacks:

  • Bekleed om te beginnen een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de chocolade en kokosolie in een middelgrote, magnetronbestendige kom.
  • Zet de kom gedurende 1 minuut in de magnetron op de hoogste stand. Roer om de 30 seconden, tot de chocolade en olie gesmolten zijn tot een glad geheel.
  • Doe de gesmolten chocolade in een maatbeker of kom waar je de rijstwafels makkelijk in kunt onderdompelen.
  • Zorg dat de diepvriesaardbeien, kokosvlokken, pinda’s, hazelnoten en pistachenoten fijngemalen zijn en doe de toppings in aparte bakjes. Je hoeft niet alle vijf de toppings te gebruiken, dit is naar eigen smaak in te vullen.
  • Pak een kwart rijstwafel, doop het voor de helft in de gesmolten chocolade en laat het even uitlekken boven de kom.
  • Doop de rijstwafel vervolgens in een van de toppings en leg de snack vervolgens op de bakplaat.
  • Als alle rijstwafels klaar zijn, strooi je er nog een beetje zout overheen.
  • Laat de snacks minimaal 5 minuten afkoelen voordat je serveert, de chocolade moet hard zijn.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Zo maak je zelf heel gemakkelijk gezonde rijstwafels

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill