Christel

Te lekker om niet te proberen!

Als je een recept waarin krokante bacon, sappige kip, romige mozzarella en rijst samen komen, weet je al dat je een gerecht maakt dat een waar feestje is voor je smaakpapillen. Gelukkig hoeven lekkere recepten echt niet moeilijk te zijn. Het maken van deze rijst-ovenschotel met kip en bacon is een fluitje van een cent.

Wat heb je nodig voor vier personen?

  • 300 gram gesnipperde, gebakken kip
  • 100 gram maïskorrels
  • 370 gram ongekookte zilvervliesrijst
  • 500 milliliter kippenbouillon
  • 300 gram rauwe bacon
  • 60 gram volle mayonaise
  • 150 gram geraspte mozzarella
  • snufje peper
  • snufje zout

Wat moet je doen?

  • Kook de rijst met de kippenbouillon gaar.
  • Verwarm de oven voor op 170 graden. Snijd de bacon in stukjes en doe deze in een ovenschaal.  Doe de bacon in een ovenschaal en bak de bacon tot ze krokant en bruin zijn.
  • Leg de bacon op keukenpapier om uit te lekken.
  • Verwarm de oven vervolgens voor op 180 graden.
  • Schep de gekookte rijst in een ovenschaal en smeer hier een laagje mayonaise overheen.
  • Sprenkel wat peper en zout over de mayonaise heen (optioneel).
  • Verdeel de kip, maïs, bacon en mozzarella over de rijst.
  • Zet de schaal voor tien tot vijftien minuten in de oven.

Variatietip: wil je de rijst-ovenschotel iets gezonder maken? Voeg dan 140 gram gesneden paprika (ongeveer 1 paprika) en 200 gram gesneden champignons toe.

Probeer ook:

Bron: The Meat Men | Beeld: videostill Juli Bauer