Voor deze rijstkroketje laten wij voortaan wat rijst over!
Heb je te veel rijst gekookt? Geen nood, je kunt het gewoon nog gebruiken om deze heerlijke rijstkroketjes met bacon en mozzarella. Het is een heerlijke snack gemaakt van kliekjes. Je zult er absoluut geen spijt van krijgen. Dit is ook een lekkere snack voor op een feestje.
Kliekjes weggooien is zonde!
Wat heb je nodig?
- 500 gram rijst
- 200 gram bacon
- 70 gram mozzarella
- 45 gram Parmezaanse kaas
- 150 gram paneermeel
- 2 eieren
Wat moet je doen?
- Meng de rijst, bacon, mozzarella en 115 gram paneermeel in een schaal en kneed het goed door elkaar.
- Maak je handen nat en kneed balletjes van het mengsel.
- Rol die balletjes door het ei en het overgebleven paneermeel en frituur ze voor 3-5 minuten tot ze goudbruin zijn.
Lees ook: Kliekjes over? Gooi het niet weg! Je kunt er een ontzettend lekkere salade van maken!
Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: tasty | beeld: videostill tasty