Een gerecht dat voor herhaling vatbaar is!
We maken dolgraag rijst. De ene keer maken we het met kip of combineren we het met een gezonde curry. Dit keer serveerden we de rijst met een romige kaasbroccoli-champignonsaus. De saus bevat de nodige calorieën, maar dat is het dubbel en dwars waard!
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.
Wat moet je doen?
- Kook de broccoli in 4 tot 5 minuten beetgaar in ruim water, waar je 1 theelepel bouillonpoeder aan toevoegt. Bereid de rijst volgens de verpakking.
- Doe 2 eetlepels roomboter in een grote pan en smelt op een middelhoog vuur. Voeg de sjalot en gele ui toe en bak glazig.
- Voeg de knoflook en chilivlokken toe en bak 1 minuut mee.
- Doe de champignons en oesterzwammen in de pan en bak 4 minuten.
- Schenk de wijn in de pan en roer goed door. Laat 1 minuut staan.
- Voeg de slagroom en 1 eetlepel roomboter toe en meng alles goed. Laat de saus even inkoken.
- Giet de broccoli af en voeg de broccoli toe aan de saus, schep alles goed om.
- Voeg de kaassnippers en de bieslook toe. Roer door en laat de kaas smelten.
- Breng de saus eventueel op smaak met nog een beetje zout en peper.
- Serveer de rijst met de broccolisaus. Geniet ervan!
Ook lekker: Lotus Speculoos-cheesecaketoetjes
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron en beeld: Kookfans