De rijst smaakt alsof ‘ie net bij de Chinees vandaan komt!
Sommige gerechten lijken zo simpel maar zijn zó lekker dat er wel een heel ingewikkeld recept achter moet zitten. Zo ook de rijst of de bami van de Chinees; zo krijg je ‘m thuis niet! Toch is het veel gemakkelijker zelf te maken dan je misschien zou denken.
Dit heb je nodig:
- rijst (hoeveelheid afhankelijk van het aantal personen; houd 1 kopje per persoon aan)
- 2 eetlepels olie
- 2 eieren
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 5o gram wortel, fijngesneden
- 50 gram doperwtjes
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 theelepel sesamolie
- zout en peper
Zo maak je het:
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Let op: je kunt de rijst het beste een avond van tevoren maken en in de koelkast bewaren in een luchtdicht afgesloten bakje.
- Verhit twee eetlepels olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Klop de twee eieren lichtjes los en doe ze in de hete pan.
- Bak twee minuten en draai de eieren dan om. Bak nog 30 seconden, haal uit de pan en snijd in stukjes.
- Verhit opnieuw een eetlepel olie in de pan en voeg de ui, knoflook en wortelen toe. Bak 2 tot 3 minuten en voeg dan de erwten toe.
- Maak de gekoelde rijst los met een vork en doe in de hete pan. Breng op smaak met sojasaus, sesamolie en zout en peper.
- Bak de rijst 4 minuten en blijf omscheppen. Voeg de eieren toe en meng door elkaar.
- Voeg naar smaak zout en peper toe. Serveer direct. Eet smakelijk!
Dit vind je misschien ook leuk: de allerlekkerste én makkelijkste authentieke bami maak je zo!
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: archief | Beeld: Pexels