Een vullende en smaakvolle soep
Soms heb je zin in een eenpansgerecht. Weinig afwas, zo min mogelijk gedoe, maar wel smaakvol. Een rijkgevulde soep is in dit geval het antwoord! Deze Mexicaanse tacosoep is goed op smaak en zorgt er zeker voor dat je goed vol zit. Voor de knabbelaars onder ons: eet er wat geroosterde pitabroodjes of nacho chips bij. Een Mexicaans feestje!
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je de rijkgevulde tacosoep:
- Verwarm olijfolie in een grote soeppan. Bak hierin de ui en knoflook glazig. Bak vervolgens ook het gehakt tot het niet meer roze kleurt.
- Giet het overtollige vocht van het gehakt voorzichtig uit de pan.
- Voeg de runderbouillon, tomatenblokjes en tacosaus toe aan de pan. Roer goed door en voeg vervolgens alle kruiden (behalve de koriander) toe aan het tomatenmengsel.
- Laat de blikken mais, zwarte bonen en kidneybonen uitlekken en voeg de mais en bonen toe aan de soep. Roer vervolgens het laurierblad door de soep en laat de boel ±30 minuten lang op zacht vuur doorkoken.
- Haal het laurierblad uit de soep en voeg de verse koriander toe.
- Proef de soep en breng eventueel op smaak met peper, zout of de andere kruiden.
- Schep in meerdere kommetjes en top de boel af met avocado, tomatenstukjes, rode ui en zure room.
- Smullen maar!
Ook lekker: Romige ovenschotel met gnocchi en spekjes
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Divas Can Cook | Beeld: Videostill YouTube Divas Can Cook