Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 350 gram kipfilet
  • 200 gram rijst
  • 450 gram (Mexicaanse) bonenmix
  • 8 tortillawraps
  • Zakje geraspte kaas
  • 125 gram zure room
  • 2 avocado's
  • Klein zakje ijsbergsla
  • Handje cherrytomaatjes
  • 1 sjalotje
  • 1 limoen
  • Paar teentjes knoflook
  • Zout, peper en paprikapoeder
  • EXTRA
  • Zilverpapier
Redactie Kookfans
20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 350 gram kipfilet
  • 200 gram rijst
  • 450 gram (Mexicaanse) bonenmix
  • 8 tortillawraps
  • Zakje geraspte kaas
  • 125 gram zure room
  • 2 avocado's
  • Klein zakje ijsbergsla
  • Handje cherrytomaatjes
  • 1 sjalotje
  • 1 limoen
  • Paar teentjes knoflook
  • Zout, peper en paprikapoeder
  • EXTRA
  • Zilverpapier

Wat wil je nog meer?

Burrito’s zijn heerlijke gevulde tortilla’s uit de Mexicaanse keuken. Gewoonlijk bestaat de vulling uit vlees en bonen, meestal kip of gehakt. Met dit recept voor rijkgevulde burrito’s zit je gegarandeerd lange tijd vol.

Verschil tussen een wrap en een burrito

Wat maakt een burrito nou eigenlijk anders dan een wrap? Het grootste verschil zit ‘m in de vulling. Een échte burrito bevat namelijk vrijwel altijd bonen, vlees en rijst. Met een wrap kan je doen wat je wilt natuurlijk. Dit recept bevat de klassieke ingrediënten van een Mexicaanse burrito, maar je kan natuurlijk aanpassen naar eigen smaak.

Zo ga je aan de slag:

  • Kook de rijst volgens de verpakking.
  • Snijd de kipfilet in stukjes, en kruid met peper, zout en paprikapoeder. Wil je het echt goed aanpakken, kan je ook een potje Mexicaanse kruiden kopen.
  • Verhit een pan met olie en bak de kipfilet gaar.
  • Spoel de bonenmix af onder de koude kraan, en bak twee minuten mee met de kip.
  • Maak ondertussen de guacamole. Snijd twee avocado’s doormidden en verwijder de pit. Doe de avocado met een beetje limoensap in een bakje en prak fijn. Snipper een sjalotje en snijd de cherrytomaatjes klein. Voeg ze toe aan de avocado. Pers naar smaak één tot twee teentjes knoflook uit, en voeg dit samen met peper en zout toe aan de avocado. Roer alles goed door.
  • Verwarm intussen de tortilla’s volgens de verpakking. Je kunt ze ook even bij de pan in doen met een deksel erop.
  • Verdeel de rijst en de kip over de burrito. Strooi flink wat kaas over de tortilla, en verdeel naar smaak sla over het geheel.
  • Dan is het belangrijk om de burrito goed dicht te vouwen. Om te voorkomen dat je burrito afkoelt of langzaam weer openvouwt, kan je de onderkant in zilverfolie wikkelen.
  • Serveer de burrito’s op een bord met een flinke schep zure room en guacamole.
  • Smullen maar!

Lees ook: Recept: zo maak je zelf Mexicaanse kip fajita’s

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Jumbo, Kookfans | Beeld: Adobe Stock